Veshjet popullore, janë pa dyshim një nga manifestimet më të fuqishme të kulturës tradicionale.

Veshjet popullore, janë pa dyshim një nga manifestimet më të fuqishme të kulturës tradicionale.

Në to pasqyrohen veçantitë e kulturës dhe të shijeve artistike. Është gjithashtu një shembull i dietës mesdhetare bazuar në rëndësinë e vajit të ullirit, frutave, perimeve dhe peshkut.

Veshja është një nga elementet më të rëndësishëm të artit popullor.

Ato janë trashëgues të shumë elementëve, që vijnë nga lashtësia dhe nga koha e mesme, por janë njëkohësisht edhe shprehje e marrëdhënieve kulturore me popuj të tjerë gjatë shekujve.

VESHJET POPULLORE SHQIPTARE. Veshje që janë përpunuar nga tradita në përshtatje me veçoritë e jetës e historisë së bashkësisë etnike shqiptare. Sipas piktorit te njohur vlonjat, Hilmi Bani, “kjo shumëllojshmëri ngjyrash dhe stilesh në konceptimin e veshjeve popullore është mjaft interesante në këndvështrimin artistik dhe përbën ndoshta edhe një.

Subcategories.

Veshje popullore gruaje- Krahina e Drenicës. . .

Kjo veshje njihet me emërtimin “shoka”. t vendosura mbi kmishn e gjat, njra prpara e tjetra prapa dhe kostumi me.

.

Kuzhina shqiptare është një përfaqësues i kuzhinës së Mesdheut.

Veshjet tradicionale te Shqiperise. org/wiki/Veshjet_popullore_shqiptare" h="ID=SERP,5824.

Veshjet tradicionale janë pa dyshim një nga manifestimet më të fuqishme të kulturës e traditave shqiptare. (Translated by Google) Very polite and correct at work.

18-22).
Me këto veshje populli ynë ka bërë jetën e vet në përditshmëri, në festa, në lindje dhe.
Është gjithashtu një shembull i dietës mesdhetare bazuar në rëndësinë e vajit të ullirit, frutave, perimeve dhe peshkut.

Ato kanë variante që.

Në foto shihet një vajzë arbëreshe, e veshur me kostumin e nusërisë së grave të komunës së Horës së Arbëreshëve (Piana degli Albanesi).

. Veshja është një nga elementet më të rëndësishëm të artit popullor. .

Vallet kuksjane Zënë vend të madh në folklorin koreografik. . Veshjet tradicionale janë pa dyshim një nga manifestimet më të fuqishme të kulturës e traditave shqiptare. . Ajo është zëvendësuar prej kohësh me veshje perëndimore, veçanërisht tek të rinjtë.

.

Deri ne fillim te shek. VESHJET TRADICINALE TE TIRANES.

.

Kostumi popullor ishte ende i përhapur në jetën e përditshme deri në vitet 1950.

.

.

Ushqime tradicionale dhe veshje kombëtare, është mbushur sheshi i kryeqytetit, ku qytetarët, po festojnë 100 vjetorin e pavarësisë së Shqipërisë.